../../about/large/Buro-Bauer-kgbibnblggdiffg.jpg
../../about/large/Buro-Bauer-kgbibnblggdifgh.jpg
../../about/large/Buro-Bauer-kgbibnblggdifii.jpg
../../about/large/Buro-Bauer-kgbibnblggdiflj.jpg
../../about/large/Buro-Bauer-kgbibnccghaaahg.jpg
../../about/large/Buro-Bauer-kgbibnccghabekg.jpg
TEAM
VACATURE
CV
PORTFOLIO

BURO BAUER is een architectuurkantoor dat elke ontwerpopdracht, van interieur tot stedenbouwkunding ontwerp, met een open geest maar met een specifiek uitgesproken visie benadert.


Bauer [D] wordt Boer [NL], Bauer wordt Bouwer


Bauer is ervan overtuigd dat in elke opdracht de aanwezigheid van schaarste leidt tot doordachte maar vanzelfsprekende ontwerpoplossingen. Belangrijke thema’s in een opdracht worden met een gezond boerenverstand en zonder (soms met) omwegen behandeld en ontwerpend onderzocht. Een gebrek aan budget, tijd of plaats zijn geen beperkingen maar mogelijkheden om het ontwerp rechtstreeks mee vorm te geven.


Bauer is een down to earth ontwerpteam en wil ontwerpen effectief gebouwd zien worden. Er wordt steeds (en opnieuw: vanzelfsprekend) gewerkt in het werkveld van de werkelijkheid. Samenwerking is hierbij cruciaal. Bauer ontwerpt tegelijkertijd vanuit de ooghoek van de architect en de ooghoek van de ingenieur. Op deze manier vormt het eindproduct een logisch maar doordacht resultaat van alle bepalende elementen.


Mens > Architectuur


Architecten werken aan gebouwen voor mensen. Het gebouw is van secundair belang en bestaat enkel maar in functie van de mens. Bauer is een ‘buro voor mens en architectuur’ en zet de gebruiker bijgevolg steeds hoger dan het product. Architectuur moet naar onze mening eerder stil zijn en mag zichzelf niet verheerlijken. Een gebouw moet aanvullend en inspirerend werken. Het moet trachten, door de sfeer die er aanwezig is, gebruikers een bepaald gevoel te doen krijgen.


De sfeer zorgt er voor dat de architectuur een bepaalde identiteit of herkenbaarheid krijgt zonder dat het vervalt in een bepaalde stijl. Door het gebouw tijd- en stijlloos te houden, in te zetten op neutraliteit of het gebouw zelfs bijna naar de achtergrond te verschuiven zijn we op een zeer duurzame manier bezig met architectuur.


Het Proces


Een architect werkt niet alleen. Naast ingenieurs, raadgevers, verslaggevers en aannemers vormt de opdrachtgever/bouwheer dé belangrijkste schakel in het ontwerp- en bouwproces. De bouwheer heeft de touwtjes in handen en moet zich hiervan bewust zijn. Een goed project start altijd met goed bouwheerschap. De bouwheer moet bereid zijn om mee in een intensief proces te stappen, aandachtig en ad rem te blijven en te vertrouwen op de expertise van de mensen waarmee hij werkt.


We zijn een ontwerpteam dat samenwerking cruciaal vindt om zo het best mogelijke resultaat te kunnen komen. Door samen te werken en te zoeken, komen er steeds nieuwe inzichten en komen we bijgevolg tot andere, innoverende en kwalitatievere ontwerpen. Bauer heeft als ambitie een eigen weg te bewandelen, los van elke voorgaande stijl of stroming. Elk project wordt met een open geest en zonder vooroordelen benaderd. Dit traject is intesief, maar we vragen van alle betrokken partijen dezelfde inzet en overgave.

BURO BAUER • buro voor mens en architectuur • Antwerpen